اجاق گاز برقی چه ویژگیها و کاربردهایی دارد؟

اجاق برقی، فر برقی یا اجاق گاز برقی، اجاقی است که دارای یک وسیله گرمایشی برقی یکپارچه برای پخت و پز است. اجاق‌های برقی به عنوان جایگزینی برای اجاق‌های سوخت جامد (چوبی یا زغالی) که برای کار و نگهداری به نیروی کار بیشتری نیاز داشتند و یا گاز پروپان، محبوب شدند.

اجاق‌های برقی می‌توانند تحت فشار، بخارپز و یا آرام‌پز غذای شما را بپزند. بسیاری از مدل‌های مدرن دارای عملکردهای از پیش تعیین‌شده ای برای غذاهای مختلف هستند که باعث ارائه تنوع در تهیه غذا می شوند.

برای انتخاب اجاق گاز برقی باید ظرفیت الکتریکی آشپزخانه، قیمت مدل‌های مختلف و ویژگی‌های مختلف آن را در نظر گرفت. از جمله این ویژگیهای گاز برقی می توان ادغام هوشمند یا فناوری تمیز کردن خودکار گاز برقی را نام برد. پخت و پز روی اجاق گاز برقی نیاز به تکنیک‌هایی مانند گرم کردن قابلمه‌ها از قبل و تنظیم تدریجی تنظیمات گرما برای گرفتن بهترین نتیجه را دارد.

فر برقی دارای قفسه‌ها، فن، المنت‌های گرمایشی و دکمه‌هایی برای تنظیم دما و زمان پخت است. انرژی اصلی استفاده شده در فر برقی انرژی الکتریکی است. فر برقی با استفاده از یک المنت گرمایشی به شکل کویل و لوله، گرما را به صورت الکتریکی تولید می‌کند.

حال این سوال پیش می آید که کدام اجاق گاز بهتر است، گازی یا برقی؟ در جواب باید گفت اگرچه اجاق‌های برقی گاهی اوقات سریع‌تر از اجاق‌های گازی گرم می‌شوند، اما کنترل دقیق دما که توسط اجاق‌های گازی انجام می‌شود، یک مزیت عمده است. همچنین، مشعل‌های اجاق‌های برقی معمولاً گرما را برای مدت زمان بیشتری نگه می‌دارند، بنابراین اگر قابلمه‌ای را روی اجاق بگذارید، ممکن است به پختن ادامه دهد و در نهایت بسوزد حتی اگر اجاق را خاموش کرده باشید.

اجاق های برقی همانند هر وسیله دیگر، دارای معایبی هستند. یکی از معایب اجاق برقی این است که رسیدن به دمای پخت مطلوب زمان قابل توجهی طول می‌کشد. همچنین سطح شیشه‌ای برخی از اجاق‌های برقی به اندازه اجاق‌های گرد پروپان محکم نیست و نیز سطح پخت به راحتی لکه‌دار می‌شود و فر به آرامی گرم می‌شود. برای نصب یک اجاق گاز برقی معمولاً به حداقل یک مدار 220 ولتی و یک پریز با ۴۰ تا ۵۰ آمپر نیاز است.

یکی از دلایلی که اجاق گازهای برقی بخصوص اجاق های برقی قدیمی مورد پسند آشپزها قرار نمی گیرند این است که این اجاق های برقی دارای کویل فلزی هستند و برای گرم شدن و خنک شدن به زمان بسیار بیشتری نیاز دارند و در اغلب مواقع آشپزها، برای حفظ دمای ثابت اجاق، با مشکل مواجه می‌شوند.

طول عمر اجاق گازها و فرهای برقی معمولاً بین ۱۳ تا ۱۵ سال است( البته اگر به خوبی نگهداری شوند). در مقایسه، فرهای گازی به دلیل مکانیسم ساده‌ترشان، کمی بیشتر(حدود ۱۵ تا ۱۷ سال) عمر می‌کنند. با این وجود اجاق گازهای برقی نیز دارای مزیتهایی هستند: در حالی که اجاق‌های گازی به دلیل قرار گرفتن شعله گاز در معرض هوای اطراف، گرما را از دست می‌دهند، مشعل‌های اجاق‌های برقی قابلمه‌ها و ماهیتابه‌ها را مستقیماً گرم می‌کنند که می‌تواند به حفظ گرما در حین پخت و پز کمک کند. گرمای الکتریکی معمولاً خشک‌تر از گاز است.

بیشتر فرهای برقی بین ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ وات برق مصرف می‌کنند،در حالیکه میانگین توان مصرفی اجاق گاز برقی بین ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ وات است. لازم به ذکر است که اجاق گازهای برقی دارای ویژگی هایی از جمله بهره‌وری انرژی، مناطق پخت چندگانه، کنترل دقیق دما، قابلیت خود تمیز شوندگی و ویژگی‌های ایمنی پیشرفته هستند. در دنیای امروز که به محیط زیست اهمیت زیادی داده می شود، بهره‌وری انرژی برای بسیاری از مصرف‌کنندگان از اولویت بالایی برخوردار است. به همین دلیل این افراد سعی می کنند برای مصرف خانگی خود از اجاق های گاز برقی استفاده کنند.

دلایلی همچون خطر آتش‌سوزی کمتر، آلودگی کمتر هوای داخل ساختمان و تمیز کردن آسان‌تر اجاق برقی، باعث شد تا مردم از اجاق گاز به سمت اجاق برقی روی بیاورند. به علاوه، استفاده از اجاق برقی برای آب و هوا نیز بهتر است. گاز طبیعی یک سوخت فسیلی است که باعث گرمایش جهانی می‌شود. از سوی دیگر، پخت و پز برقی می‌تواند با تغییر شبکه به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر کار کند.

 اجاق‌های برقی به ظروفی نیاز دارند که به توزیع گرمای منحصر به فرد آنها به خوبی پاسخ دهند و تضمین کنند که غذاهای شما به طور یکنواخت و کارآمد پخته می‌شوند. انتخاب صحیح ظروف می‌تواند به معنای تفاوت بین یک وعده غذایی معمولی و یک وعده غذایی کاملاً لذیذ باشد.

اگر برای تعمیر و نصب گاز رومیزی خود نیاز به کمک و یا متخصص دارید، می توانید از طریق دکمه “تماس با ما” که در زیر قرار دارد، با یکی از متخصصان شرکت ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت برای نصب یا تعمیر گاز رومیزی یا اجاق گاز شما حضور بهم برسانند.

پیمایش به بالا