اجاقهای گازی و برقی از منابع انرژی متفاوتی برای پخت غذای شما استفاده میکنند. اما کدام یک در درازمدت ارزانتر است؟ با تجزیه و تحلیل هزینههای اولیه دستگاه، هزینههای انرژی در طول زمان، راندمان پخت، دوام و تأثیر زیستمحیطی، میتوانیم ببینیم کدام گزینه از نظر مقرونبهصرفه بودن بهتر است.
ارزانترین روش پختوپز را بررسی کنید و یاد بگیرید که چگونه میتوانید پختوپز با اجاق برقی را مقرونبهصرفهتر کنید.
هزینههای دستگاه
هزینه لوازم خانگی برای اجاق گاز و فر میتواند بیشتر از هزینه اولیه یک مدل برقی باشد. با این حال، شما هر آنچه را که از قبل پرداخت میکنید، با کاهش هزینههای انرژی و استفاده از گاز به جای آن برای تأمین انرژی بیشتر پخت و پز، در طول زمان جبران میکنید.
اگر خانه شما از قبل خطوط گاز نصب نکرده باشد، اضافه کردن آنها هزینههای اضافی را به همراه خواهد داشت.
از سوی دیگر، اجاقهای برقی نیازی به هیچ تنظیم خاصی ندارند. آنها میتوانند به هر خانهای با برق شبکه سراسری متصل شوند.
فقط میزان مصرف کیلووات ساعت اجاق گاز خود را محاسبه کنید تا مطمئن شوید که منبع برق شما میتواند آن را تأمین کند. آنچه از قبل صرفهجویی میکنید ممکن است به هزینههای انرژی ماهانه بالاتر تبدیل شود، به همین دلیل این را در نظر داشته باشید.
هزینههای انرژی
گاز طبیعی کالایی ارزانتر از برق است. با استفاده از برق گاز طبیعی، نه تنها روش پخت و پز مقرون به صرفهتری خواهید داشت، بلکه دقت بیشتری در کنترل دمای اجاق گاز و گرمایش فوری پس از روشن شدن نیز خواهید داشت. اجتناب از پنجرههای پیشگرمایش طولانی و گرمای زیاد غیرضروری، انرژی کمتری از اجاق گاز مصرف میکند.
هزینههای اجاق برقی بسته به نرخ برق منطقه شما متفاوت خواهد بود. اجاقهای برقی همچنین برای گرم و سرد شدن به زمان بیشتری نیاز دارند و باعث اتلاف انرژی اجتنابناپذیری میشوند که در نهایت هزینه آن را در صورتحساب ماهانه برق خود پرداخت خواهید کرد.
با این حال، راههایی برای استفاده از اجاق برقی در حین کاهش این هزینهها وجود دارد. به عنوان مثال، میتوانید آن را به پنل خورشیدی وصل کنید و از انرژی خورشیدی برای روشن نگه داشتن اجاق برقی خود و صرفهجویی در مصرف برق استفاده کنید.
بهرهوری در پخت و پز
از آنجا که اجاقهای گازی بلافاصله پس از روشن شدن، گرمای فوری ایجاد میکنند و به شما امکان میدهند دما را با دقت کنترل کنید، میتوانید غذای خود را به طور موثر بپزید و در زمان پخت و پز صرفهجویی کنید و هزینههای انرژی را کاهش دهید. پخت و پز با گاز طبیعی میتواند در صورت پخت آرام، سرخ کردن، تفت دادن یا سرخ کردن، راحت و مقرون به صرفه باشد.
اجاقهای برقی توزیع حرارت بسیار یکنواختی را ارائه میدهند، اما عدم پاسخگویی آنها میتواند انرژی اضافی مصرف کند و به زمان پخت طولانیتری نیاز داشته باشد و هزینههای انرژی ماهانه بالاتری ایجاد کند.
دوام و نگهداری
لوازم گازی به دلیل دوام و طول عمر طولانی خود شناخته شدهاند. همچنین در مقایسه با مدلهای پیچیده برقی، تعمیر و نگهداری آنها نسبتاً آسان و مقرون به صرفه است. اجاق گازهای شیشهای، که در اجاقهای برقی رایج هستند، مستعد شکستن هستند و برای تعمیر به تعمیرات پرهزینهای نیاز دارند.
با گذشت زمان، هزینه نگهداری اجاق گاز یا فر گازی احتمالاً کمتر از نوع برقی آن خواهد بود.
تأثیر زیستمحیطی
گاز طبیعی منبعی محدود است، اما بسیار تمیزتر از سایر سوختهای فسیلی میسوزد و هر بار که آشپزی میکنید، گازهای گلخانهای کمتری تولید میکند. به علاوه، نوآوریهای امروزی این وسایل را کارآمدتر کرده و آسیبهای زیستمحیطی آنها را به حداقل رسانده است.
اجاقهای برقی بر اساس منبع برق خود، تأثیرات زیستمحیطی متفاوتی ایجاد میکنند. اگر اجاق گاز به برق شبکه استاندارد، عمدتاً از سوختهای فسیلی یا زغال سنگ، متصل باشد، مزایای زیستمحیطی بسیار کمی دارد.
با این حال، اگر بتوانید اجاق گاز را به یک منبع انرژی تجدیدپذیر، مانند پنل خورشیدی متصل کنید، میتوانید با استفاده از انرژی پاک و بینهایت خورشید، غذای خود را بپزید و خانه خود را روشن کنید.
تفاوتهای دیگر اجاقهای گازی در مقابل برقی
تفاوتهای بین اجاقهای گازی و برقی فراتر از هزینههای آنهاست. آنها همچنین در ایمنی، تمیز کردن، سازگاری با خانه و کنترل متفاوت هستند.
ایمنی – شعلههای باز اجاقهای گازی باید با احتیاط استفاده شوند. آنها همچنین خطر نشت خطرناک دود را دارند که بعید است اما ممکن است. اجاقهای برقی نیز ممکن است آتش بگیرند، اما خطر بسیار کمتری دارند زیرا شعلهای وجود ندارد.
تمیز کردن – سطح صاف و یکدست اجاقهای برقی، تمیز کردن را آسان میکند، در حالی که اجاقهای گازی برای تمیز کردن موثر نیاز به برداشتن توریها و مشعلها دارند.
سازگاری با خانه – همانطور که قبلاً اشاره کردیم، همه خانهها با اجاقهای گازی سازگار نیستند. معمولاً خانهای که از قبل خط لوله گاز ندارد، به اجاق برقی نیاز دارد.
کنترل – اجاقهای گازی برای تجربه آشپزی که به سرآشپز کنترل بیشتری میدهد، برتر هستند. شعلهها فوری هستند و دما را میتوان در لحظه تنظیم کرد. آنها به نیازهای پیشرفته آشپزی پاسخ بیشتری میدهند. با این حال، اجاقهای برقی به زمان پیشگرمایش کمتری نیاز دارند و برای انعکاس دماهای تغییر یافته، زمان بیشتری طول میکشد.
هنگام تعیین نوع اجاق گاز مناسب برای شما، هزینه باید در نظر گرفته شود. با این حال، نمیتوان به همین جا بسنده کرد. همچنین باید مشخص کنید که آیا خانه شما به خط گاز طبیعی متصل است یا خیر، چقدر میخواهید برای تمیز کردن آن تلاش کنید، دستگاه چقدر دوام خواهد داشت، چه تأثیر زیستمحیطی ایجاد میکند، سطح کنترل بر آشپزی شما و ایمنی هر مدل.
آیا استفاده از اجاق گاز ارزانتر است یا برقی؟
استفاده از اجاق گاز به دلیل هزینههای پایینتر انرژی برای گاز طبیعی، زمان پخت کوتاهتر، نگهداری ارزانتر و طول عمر بیشتر، معمولاً ارزانتر است. با این حال، مقرون به صرفهترین گزینه میتواند استفاده از انرژی خورشیدی رایگان برای روشن کردن اجاق گاز برقی شما باشد.
کدام ارزانتر است، گازی یا برقی، برای پخت و پز؟
پخت و پز با گاز معمولاً ارزانتر از پخت و پز برقی است زیرا کنترل دقیق دما و گرمای فوری را فراهم میکند که زمان پخت و پز را کوتاه میکند، مصرف برق غیرضروری را کاهش میدهد و مصرف کلی انرژی را کاهش میدهد. گاز طبیعی نیز معمولاً ارزانتر از برق شبکه سراسری است.
در صورتی که برای نصب و راه اندازی و تعمیر اجاق گاز یا گاز رومیزی خود نیاز به کمک یک متخصص دارید، می توانید از طریق دکمه زیر با ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت یکی از تکنسین های ما در محل شما حضور بهم برساند.
